top of page


 

In de oven


De lekkerste bietjesmethode vind ik roosteren in de oven, dat zorgt voor de meest intense smaak. Probeer het maar eens, zo moeilijk is het niet.
Was elk bietje schoon onder de kraan en verpak per stuk in een velletje aluminiumfolie. Leg een uur in de oven op 200 graden. Juist dat folie zorgt ervoor dat de bietjes hun natuurlijke zoete smaak in volle glorie kunnen ontplooien.
Waarom apart verpakken? Dan worden ze beter gaar dan wanneer je ze allemaal bij elkaar stopt

In de pan


Bietjes moet je lang koken voor ze gaar zijn, reken op zeker een uur. Zorg dat ze schoongeboend zijn en verwijder eventuele hinderlijke slierten.
Beslist niet schillen, dan ‘bloeden ze leeg’ in het kookwater en zijn ze na afloop niet zo mooi rood meer. Zet op met zoveel water tot ze onderstaan, breng aan de kook en laat op zacht vuur een uur sudderen. Duw erop met je vinger om te kijken of ze al zacht zijn. Liever niet met een vork in prikken vanwege eerdergenoemd leegbloedgevaar.

Bietjes

45259827_944023022462299_793650423329613
bottom of page