top of page

Havermout Cake

Bij de laatste oogstdag aten we cake en dronken warme chocolademelk heerlijk!
 

Dit heb je nodig:

- 3 eieren
- 200 gram havermout
-1 pot 100% appelmoes met stukjes -     appel(345gram)
- 2 el bakpoeder. ( ik gebruik een zakje - - baksoda )
-1 el gemalen kaneel
-115 g ongezouten pecannoten ( bakje)
-100 g gedroogde cranberry 's
- Bakpapier en cakevorm

Zo maak je hem:
- Verwarm de oven voor op 180 C
- Bekleed de cakevorm met bakpapier
- Klop 3 eieren los en voeg 200 g havermout,1 pot 100% appelmoes,
  bakpoeder en kaneel toe.
- Meng goed!
- Hak ongezouten pecannoten grof en voeg
100 g cranberry toe aan het beslag
- Schep het beslag in de cakevorm en
  bak de cake in ca 40 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

Zo gemakkelijk!
In plaats van pecannoten gebruik ik cashewnoten.
Grof malen doe ik niet.( is bij mij altijd te fijn gemalen)
Dus hele noten door het beslag.

bottom of page