top of page

Meer pompoen recepten

Pompoenpuree
 

Ingrediënten:

- 1 pompoen

- olie

- zout en peper
 

Bereiding:

- Schil de pompoen en snijd hem in stukjes

- Verwarm de oven op 200 graden.

- Leg de stukken op een bakblik en strooi en de olie over en wat peper en zout.

- Ongeveer20 min. bakken tot ze gaar zijn.

- Je kunt ze ook koken, maar bakken geeft meer smaak.

- Pureren met roerzeef of staafmixer of een vork.

Goed in te vriezen.

Als je de pompoen niet wil schillen kun je hem ook doormidden snijden en pitten en dragen verwijderen. en in zijn geheel roosteren. Duurt wel langer.

Afrikaanse pompoensoep

voor 4 personen
 

Ingrediënten:

- 2 kg pompoen

- 500 gr aardappels

- 4 appels

- 2 uien

- 1 theelepel koenjit

- 2 theelepels kaneel

- 2 eetlepels geraspte gemberwortel

- 1,5 l groentebouillon (blokje)

- 2 laurierbladeren

- 2 dl slagroom

- halve rode paprika

- bieslook of bosui

- olie

- zout en peper
 

Bereiding:

- Snijd de pompoen (al dan niet geschild) en de aardappelen in blokjes.

- Verwarm 4 eetlepels olie en fruit de gesnipperde ui.

- Voeg kerriepoeder,  kaneel , koenjit en gember toe; bak dit eeen paar minuten.

- Doe de pompoen, appel en aardappel erbij

- Schenk na paar minuten bakken de bouillon erbij.

- Voeg de laurierbladen toe.

- Ongeveer 25 minuten koken

- Pureren met de staafmixer

- Opdienen met zout, peper en de bieslook.

- Eventueel wat room erbij.


 

pompoenveld.jpg
bottom of page