Preitaart met geitenkaas
Hoofdgerecht voor 4 personen of voorgerecht
voor 6 personen. De bereidingstijd is ± 15 min.
+ een oventijd van 40 min.
Ingrediënten
-
650 g prei
-
7 plakjes (roomboter) diepvriesbladerdeeg, ontdooid
-
3 eieren
-
250 ml slagroom
-
4 takjes tijm
-
Versgemalen peper
-
Zout
-
125 g zachte geitenkaas
Bereiding
-
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm met losse bodem (± 22 cm Ø) mee te bekleden.
-
Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg.
-
Prik de bodem in met een vork.
-
Maak de prei schoon en snijd in stukjes van 3 cm.
-
Klop de eieren los met de slagroom, voeg de blaadjes van de helft van de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Zet de stukjes prei rechtop in de vorm en giet er voorzichtig het slagroommengsel tussen.
-
Brokkel er de geitenkaas over.
-
Bak de taart 35 tot 40 min. in het midden van de oven.
-
Bedek halverwege de baktijd de bovenkant losjes met aluminiumfolie, zodat de prei mooi groen blijft.
-
Bestrooi met wat extra versgemalen peper en de rest van de tijm, en serveer met een frisse salade.
-
De frisse, volle smaak en de lekkere crunch van prei komen het best tot hun recht als je de prei niet te lang kookt of bakt.
-
Dit recept komt uit een kookboek van de moestuinrecepten: Oogstkoken