Radicchio is nauw verwant aan witlof. Dat is ook duidelijk te proeven aan de wat bittere smaak. Deze smaak wordt milder wanneer deze groente gekookt of geroosterd word.

 

Je kunt de radicchio ook heerlijk in risotto toevoegen. Als je een mooie schone krop hebt zonder zand kun je de krop in vieren snijden en dan bakken in olijfolie. Daarna flink peper en zout erover en je kunt ze dan zo opeten. De kleur is dan bruiner en veel minder mooi maar de smaak is veel zoeter.

Radicchio salade met Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten.
- 3 el goede kwaliteit balsamico azijn
-1 bosui, fijn gesneden
- 2 kleine bolletjes radicchio salade
- 2 tl honing
- 6 el olijfolie

- kleine tomaatjes (niet perse nodig)

- een handje rucola (kan ook weggelaten)
-100 gram parmezaanse kaas, grof geraspt
- zout/peper

Doe in een kom de balsamico en de fijngesneden bosui. Laat staan zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Snijd de radicchio in vieren en vervolgens in grove stukken. Leg ze 10 min in een bak koud water, met eventueel wat ijs erin. Je spoelt ze schoon, zo worden ze knapperiger en ook iets minder bitter. Maak vervolgens de salade goed droog met behulp van een slacentrifuge of tussen twee theedoeken.

Voeg bij de balsamico de honing, olijfolie en breng eventueel op smaak met een snuf zout en peper. Meng de radicchio met de dressing, voeg vervolgens de parmezaanse kaas erbij en roer nogmaals door. Serveer met wat extra parmezaan erbovenop.

radicchio rode bittere sla

radicchio salade

Tuinderij 't Wild

Hustenweg 5 5236 BC Rosmalen

info@twild.nl

+31 6 48 96 53 59

openingstijden: woensdag, vrijdag
en zaterdag van 10.00-17.00 uur

© 2019 door Tuinderij 't Wild. Gemaakt met Wix.com

  • Facebook Social Icon