Posteleinsalade

Ingrediënten:

  • 300 gram postelein

  • 1 bosje radijs

  • 1 appel

  • citroensap

  • 2 el gewelde rozijnen

  • 2 el zure room

  • 2 el sinaasappelsap

  • zout & peper

  • eventueel enkele druppels worchestershiresauce
     

Bereidingswijze:

Was de postelein in ruim water en snij de groente grof.
Droog de postelein in een slacentrifuge.
Snij het loof van de radijsjes.
Was de radijsjes en snij ze in plakjes.
Schil de appel en snij ze in dunne schijfjes.
Besprenkel de plakjes met citroensap.
Roer in een kommetje een sausje van zure room, sinaasappelsap, zout, peper en eventueel een paar druppels worchestershiresauce.
Schep de dressing door de salade.
Serveer direct.

postelein.jpg

postelein op het land