top of page

Bietencake

Aantal personen: n.v.t.

        

Ingrediënten

  • 400 gr voorgekookte rode bieten

  • 3 eieren

  • 85 gr gesmolten roomboter

  • 200 gr speltmeel of boekweitmeel

  • 40 gr cacaopoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • 50 gr kokossuiker

  • 60 gr pure chocolade - minimaal 75%

 

Optioneel

  • 50 gr gesmolten pure chocolade om over de cake heen te lepelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Pureer de gekookte bietjes, eieren en gesmolten roomboter in je blender tot een egaal beslag.
Schenk het bietenbeslag in een grote kom en voeg speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokossuiker en een snufje zout toe. Spatel tot een glad beslag.
Hak de pure chocolade fijn en spatel dit als laatste door het cakebeslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de gezonde cake met bietjes 50 minuten in het midden van de oven.


Laat de cake een paar minuten afkoelen. Haal hem uit de vorm en laat hem vervolgens volledig afkoelen.


Snijd de cake in dikke plakken, lepel er naar wens gesmolten chocolade over en geniet!

bottom of page