top of page

 

Snijbiet

 

Gestoofde snijbiet met boter
 

  • 800 gram snijbiet

  • 85 gram boter

  • 200 milliliter groentebouillon

  • 60 gram geraspte kaas

  • zout en peper

 

Verwijder de droge delen van de stelen van de snijbiet. Snijd het snijbiet blad inclusief de nerven in stukken van zo’n 2 centimeter. Was het goed en laat het uitlekken.

Smelt de boter in een pan met een deksel. Roer de snijbiet erdoor en laat het iets slinken. Voeg nu de bouillon toe met peper en wat zout naar smaak. Laat het nu een minuut of 15 koken totdat de snijbiet mooi gaar is geworden maar nog wel wat beet heeft.

Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. schep de snijbiet op borden en rasp de kaas erover. Eet smakelijk!

Tips

Gebruik vers geraspte kaas. Dit kan Parmezaanse kaas, pecorino maar ook gewoon een oudere Hollandse kaas zijn.
Dit gerecht kun je als groente bij een gerecht eten maar ook gewoon als hoofdgerecht met een lekker stuk geroosterd brood erbij!


Snijbiet%20op%20land_edited.jpg
bottom of page