top of page

Gestoofde snijbiet met boter

 

Aantal personen: 2

 

Ingrediënten

  • 800 gr snijbiet

  • 85 gr boter

  • 200 ml groentebouillon

  • 60 gr vers geraspte kaas bijvoorbeeld parmezaanse kaas, pecorino of een oudere Hollandse kaas 

  • zout en peper

Bereiding

Verwijder de droge delen van de stelen van de snijbiet. Snijd het snijbiet blad inclusief de nerven in stukken van zo’n 2 centimeter. Was het goed en laat het uitlekken.

Smelt de boter in een pan met een deksel. Roer de snijbiet erdoor en laat het iets slinken. Voeg nu de bouillon toe met peper en wat zout naar smaak. Laat het nu een minuut of 15 koken totdat de snijbiet mooi gaar is geworden maar nog wel wat beet heeft.

Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. Schep de snijbiet op borden en rasp de kaas erover. 


Dit gerecht kun je als groente bij een gerecht eten maar ook gewoon als hoofdgerecht met een lekker stuk geroosterd brood erbij!


Snijbiet%20op%20land_edited.jpg
bottom of page