top of page

Bietjes op bladerdeeg met blauwe kaas

​

Aantal personen: 4

        

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 4 tl mosterd

  • 20 grwalnoten

  • 2 of 3 rauwe bietjes (klein)

  • 1 eidooier

  • paar takjes peterselie

  • 40 gram blauwe kaas

  • zout en peper

​

​

42274493_920716621459606_499401942009223

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.

  • Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Laat het een beetje  ontdooien.

  • Een randje van 1 cm insmeren met losgeklopt ei.

  • Het bladerdeeg  inprikken met een vork.

  • Smeer een dun laagje mosterd.

  • Leg er in een waaier laagjes biet op, met een kaasschaaf krijg je dunne plakjes.

  • Strooi er de gebrokkelde blauwe kaas op en de walnoten en wat peper.

  • Druip er wat honing op.

  • Bakken onder het midden van de oven 25 minuten en kijk of de onderkant gaar is.

  • Leg er voor het opdienen een takje peterselie op.      

bottom of page