

Bietjes op bladerdeeg met blauwe kaas
voor 4 personen
Ingrediënten:
-
4 plakken bladerdeeg
-
4 tl mosterd
-
20 grwalnoten
-
2 of 3 rauwe bietjes (klein)
-
1 eidooier
-
paar takjes peterselie
-
40 gram blauwe kaas
-
zout en peper
Bereiden:
- Zet de oven op 200 graden
- Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Laat het een beetje
ontdooien.
- Een randje van 1 cm insmeren met losgeklopt ei.
- Het bladerdeeg inprikken met een vork.
- Smeer een dun laagje mosterd.
- Leg er in een waaier laagjes biet op, met een kaasschaaf krijg je dunne plakjes.
- Strooi er de gebrokkelde blauwe kaas op en de walnoten en wat peper.
- Druip er wat honing op.
- Bakken onder het midden van de oven 25 minuten en kijk of de onderkant gaar is.
- Leg er voor het opdienen een takje peterselie op.
Lekker als voorgerecht of voor de lunch met wat sla.
