top of page
Bietjes op bladerdeeg met blauwe kaas
​
Aantal personen: 4
Ingrediënten
-
4 plakken bladerdeeg
-
4 tl mosterd
-
20 grwalnoten
-
2 of 3 rauwe bietjes (klein)
-
1 eidooier
-
paar takjes peterselie
-
40 gram blauwe kaas
-
zout en peper
​
​
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Laat het een beetje ontdooien.
-
Een randje van 1 cm insmeren met losgeklopt ei.
-
Het bladerdeeg inprikken met een vork.
-
Smeer een dun laagje mosterd.
-
Leg er in een waaier laagjes biet op, met een kaasschaaf krijg je dunne plakjes.
-
Strooi er de gebrokkelde blauwe kaas op en de walnoten en wat peper.
-
Druip er wat honing op.
-
Bakken onder het midden van de oven 25 minuten en kijk of de onderkant gaar is.
-
Leg er voor het opdienen een takje peterselie op.
bottom of page