Bietjes op bladerdeeg met blauwe kaas

voor 4 personen

        

Ingrediënten:

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 4 tl mosterd

  • 20 grwalnoten

  • 2 of 3 rauwe bietjes (klein)

  • 1 eidooier

  • paar takjes peterselie

  • 40 gram blauwe kaas

  • zout en peper

 

Bereiden:
- Zet de oven op 200 graden

- Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop. Laat het een beetje     

  ontdooien.

- Een randje van 1 cm insmeren met losgeklopt ei.

- Het bladerdeeg  inprikken met een vork.

- Smeer een dun laagje mosterd.

- Leg er in een waaier laagjes biet op, met een kaasschaaf krijg je dunne plakjes.

- Strooi er de gebrokkelde blauwe kaas op en de walnoten en wat peper.

- Druip er wat honing op.

- Bakken onder het midden van de oven 25 minuten en kijk of de onderkant gaar is.

- Leg er voor het opdienen een takje peterselie op.

                    Lekker als voorgerecht of voor de lunch met wat sla.