top of page

Knolselderij

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 800 g in blokjes gesneden knolselderij

  • 800 g in stukjes gesneden pompoen en/of aardappels

  • 4 blaadjes gedroogde laurier

  • 1 bouillonblokje

  • 2 kopjes gekookte rijst, gierst of bulgur

  • 200 g geraspte  kaas, of iets minder

  • scheut melk naar behoefte

  • 2 theelepeltjes majoraan

  • een klontje boter

  • peper en zout

73322481_1180603842137548_40397710208553

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de knolselderij met pompoen en/of aardappel in water met bouillon gaar. Stamp de groenten fijn. Roer er het graan, majoraan, peper, zout, melk en een klontje boter door. Doe de helft van de geraspte kaas erbij. Schep in een ingevette ovenschaal. Strooi met de rest van de kaas erover. Zet de schotel een half uur in de oven.

bottom of page