top of page


Knolselderij
Ingrediënten
- 800 g in blokjes gesneden knolselderij
- 800 g in stukjes gesneden pompoen
en/of aardappels
- 4 blaadjes gedroogde laurier
- 1 bouillonblokje
- 2 kopjes gekookte rijst, gierst of bulgur
- 200 g geraspte kaas, of iets minder
- scheut melk naar behoefte
- 2 theelepeltjes majoraan
- een klontje boter
- peper en zout
Bereiden
- Kook de knolselderij met pompoen
en/of aardappel in water met bouillon gaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Stamp de groenten fijn
- Roer er het graan, majoraan, peper,
zout, melk en een klontje boter door.
- Doe de helft van de geraspte kaas erbij
- Schep in een ingevette ovenschaal.
- Strooi met de rest van de kaas erover.
- Zet de schotel een half uur in de oven.
Eet smakelijk!

bottom of page