top of page


Knolselderij
​
Aantal personen: 4
​
Ingrediënten
-
800 g in blokjes gesneden knolselderij
-
800 g in stukjes gesneden pompoen en/of aardappels
-
4 blaadjes gedroogde laurier
-
1 bouillonblokje
-
2 kopjes gekookte rijst, gierst of bulgur
-
200 g geraspte kaas, of iets minder
-
scheut melk naar behoefte
-
2 theelepeltjes majoraan
-
een klontje boter
-
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de knolselderij met pompoen en/of aardappel in water met bouillon gaar. Stamp de groenten fijn. Roer er het graan, majoraan, peper, zout, melk en een klontje boter door. Doe de helft van de geraspte kaas erbij. Schep in een ingevette ovenschaal. Strooi met de rest van de kaas erover. Zet de schotel een half uur in de oven.
​
bottom of page