Knolselderij

 


Ingrediënten

- 800 g in blokjes gesneden knolselderij

- 800 g in stukjes gesneden pompoen     

  en/of aardappels

- 4 blaadjes gedroogde laurier

- 1 bouillonblokje

- 2 kopjes gekookte rijst, gierst of bulgur

- 200 g geraspte  kaas, of iets minder

- scheut melk naar behoefte

- 2 theelepeltjes majoraan

- een klontje boter

- peper en zout

Bereiden

- Kook de knolselderij met pompoen

  en/of aardappel in water met bouillon      gaar. 

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Stamp de groenten fijn

- Roer er het graan, majoraan, peper, 

  zout, melk en een klontje boter door.

- Doe de helft van de geraspte kaas erbij

- Schep in een ingevette ovenschaal.

- Strooi met de rest van de kaas erover.

- Zet de schotel een half uur in de oven.

 

            Eet smakelijk!