
Groenselderij
Groenselderij met wortel en kikkererwten
voor 2 personen
Ingrediënten:
-
1 struikje groenselderij
-
1 wortel
-
Scheutje olie om in te bakken
-
Een potje gekookte kikkererwten 300 g
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
Peper en zout.
Bereiden:
-
Was de groenselderij en de wortels en snijd ze in 2 cm stukjes.
-
Roerbak de groente een paar minuten in olie
-
Doe er een scheutje water bij en laat de groente stoven tot ze bijna gaar is.
-
Voeg de kikkererwten, de tomatenpuree en peper en zout toe.
-
Laat alles goed doorwarmen.
-
Serveer met gekookte gierst of een ander graan.

Groenselderij is een heel smakelijke gezonde groente. De groenselderij is rijk aan mineralen en vitaminen. Het is geschikt als smaakmaker en garnering van soepen, salades en stoofschotels. Schijfjes groenselderij kunnen evt in combinatie met andere groenten zoals wortel, prei, ui, tomaat, courgette etc. gestoofd worden. Ook is ze lekker in de soep. Rauwe schijfjes groenselderij zijn heerlijk in een gemengde salade of met een dip saus erbij lekker rauw te eten. Stoven kan ook: in stukjes gesneden met een scheutje water en een klontje boter in 15 min. gaar of doe het voor de smaak in soepen, salades en stoofschotels. Rauwe schijfjes groenselderij geven een gemengde salade een pittig smaak.
Bewaar groenselderij maximaal 5 dagen in de groentela.