top of page

Pompoencake

Aantal personen: n.v.t.

        

Ingrediënten

  • 250 gr pompoen

  • 200 gr speltbloem

  • 3 eieren

  • 40 gr rozijnen

  • 40 gr noten

  • 2 el pompoenpitten

  • 5 el maple syrup

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 tl speculaaskruiden

  • Snuf zout

  • Scheutje neutrale olijfolie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in gelijkmatige stukken. Doe ze in een ovenschaal. Drizzle er een klein beetje neutrale olijfolie overheen (je kunt ook zonnebloemolie of kokosolie gebruiken). Giet de maple syrup over de pompoen en rooster het in 20 min gaar.

Laat de pompoen volledige afkoelen. Pureer de pompoen samen met de maple syrup en de olijfolie glad in een keukenmachine.

Voeg de eieren toe en mix dit kort mee.

Voeg de speltbloem, het bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en meng dit er met een spatel doorheen.

Meng de rozijnen en de noten door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.

Bak de pompoencake in 35 tot 40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden. 

 

Nog wat tips
In plaats van speltbloem kun je ook een mengsel van amandelmeel en boekweitmeel gebruiken (hij wordt dan wel wat vochtiger).
Houd je van zoet, voeg dan wat extra maple syrup toe aan het beslag.
In plaats van olijfolie kun je ook kokosolie of zonnebloemolie gebruiken.

 

bottom of page