Spitskool stampot

recept voor 2 personen

1 niet te grote zoete aardappel

300 gr bloemkool

1ui

1 teentje knoflook

100 gr feta
1 stukje gember van 2 cm
1 tl kerriepoeder
1 kleine spitskool
2 tl berberissen of granaatappelpitten
14 druiven

zout en pep
 

Bereiden

- De feta in blokjes snijden

- Bloemkool in roosjes verdelen. 

- Zoete aardappel schillen, snijd ze in blokjes en kook ze met de bloemkool in 5-7 minuten gaar.

- Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Maak de gember schoon en snijd ze fijn.

-  Verhit een beetje olie in een pan en roerbak de ui, knoflook en gember 1 minuut. Voeg dan kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt en gaat aanbakken.

- Voeg de in repen gesneden spitskool toe en roerbak 3-4 minuten. Niet lang, de spitskool mag knapperig blijven.

- Pureer de zoete aardappel / bloemkool met een aardappelstamper, voeg  een beetje melk toe om de puree smeuïger te maken. Voeg zout en peper toe. Roer de spitskool erdoor.

- Verdeel de stamppot zoete aardappel over de borden. Strooi de fetablokjes erover en verdeel de druiven en berberissen erover.

Tuinderij 't Wild

Hustenweg

(ter hoogte van de Bokskampweg)

5236 BC Rosmalen

info@twild.nl

+31 6 48 96 53 59

openingstijden: woensdag, vrijdag
en zaterdag van 10.00-18.00 uur

© 2019 door Tuinderij 't Wild. Gemaakt met Wix.com

  • Facebook Social Icon