Spitskool stampot
recept voor 2 personen
1 niet te grote zoete aardappel
300 gr bloemkool
1ui
1 teentje knoflook
100 gr feta
1 stukje gember van 2 cm
1 tl kerriepoeder
1 kleine spitskool
2 tl berberissen of granaatappelpitten
14 druiven
zout en pep
Bereiden
- De feta in blokjes snijden
- Bloemkool in roosjes verdelen.
- Zoete aardappel schillen, snijd ze in blokjes en kook ze met de bloemkool in 5-7 minuten gaar.
- Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Maak de gember schoon en snijd ze fijn.
- Verhit een beetje olie in een pan en roerbak de ui, knoflook en gember 1 minuut. Voeg dan kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt en gaat aanbakken.
- Voeg de in repen gesneden spitskool toe en roerbak 3-4 minuten. Niet lang, de spitskool mag knapperig blijven.
- Pureer de zoete aardappel / bloemkool met een aardappelstamper, voeg een beetje melk toe om de puree smeuïger te maken. Voeg zout en peper toe. Roer de spitskool erdoor.
- Verdeel de stamppot zoete aardappel over de borden. Strooi de fetablokjes erover en verdeel de druiven en berberissen erover.